Nieuwegeinse van Doorn stopt met shorttracken

Annita van Doorn stopt met schaatsen. De Nieuwegeinse shorttrackster kwam negen jaar uit op het hoogste niveau en was een van de pioniers die het shorttracken op de kaart heeft gezet in Nederland. Vier jaar geleden, in 2008, behaalde de Nieuwegeinse nog goud bij het EK Sprint in Letland. In 2004 won ze een wedstrijd om de wereldbeker en hiermee als eerste Nederlandse punten voor het klassement.

Begin dit jaar heeft ze al aangeven te willen stoppen met schaatsen. Na de zomertraining dit jaar kwam het uiteindelijke woord er uit. Van Doorn: Het is mooi geweest, het vuur wat ik altijd heb gehad, is er niet meer. Tijd om te stoppen en trug te kijken naar een mooie periode van mijn leven.’ Afgelopen winter brak de Nieuwegeinse nog haar sleutelbeen. ‘Maar dat is niet de reden van mijn stoppen. Daar ben ik volledig van hersteld’ aldus van Doorn.

De afgestudeerd fysiotherapeute wil de komende periode haar beroep op gaan pakken en begint over twee weken met een opleiding orthopedisch geneeskunde als verdieping van haar vakgebied. Daarnaast wil ze haar opgedane kennis en ervaring delen met jong talent.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren