Nieuwegeinse NL Kampioen Pole fitness 2012

Victoria Visser uit Nieuwegein (29) en Tirsa Boekhoudt (21) mogen zich de nieuwe Nederlands kampioenen Pole fitness noemen. In de strijd om de felbegeerde titel die afgelopen zondag bij Sportcentrum Olympos in Utrecht werd gevoerd, maakte de jury een bijzondere beslissing en benoemde twee winnaressen.

Zondag 25 maart 2012 streden in totaal 24 kandidaten om de titel Nederlands Kampioen Pole fitness in 3 verschillende categorieën: advanced (langer dan een jaar bezig, vrij in technieken), basic (korter dan een jaar bezig, alleen basistechnieken), synchroon (duo’s voeren technieken en dans exact tegelijk uit en maken ook gebruik van elkaar).

In de gevorderden categorie waren meningen over de twee titelkandidaten te zeer verdeeld en de vierkoppige jury kon er niet uitkomen. Het was een tie waarbij geen van de juryleden wilde afwijken van haar mening. Visser uit Nieuwegein had met afstand van de andere kandidaten de sterkste technieken in haar act verwerkt, terwijl Boekhoudt uitblonk in overgangen en expressie.

Voor Visser was het haar derde keer dat ze uitkwam in de finale. In 2008 behoorde zij al tot de tien besten van Nederland en in 2010 werd zij bekroond met twee medailles: ze behaalde brons bij de gevorderden en zilver in de categorie synchroon.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren