Met een Nederlandstalige cover van kersthit ‘Do they know it’s Christmas’ van Band Aid uit 1984 wil de Nieuwegeinse Rachelle van Beusekom (54) haar dankbaarheid laten blijken voor de zorg die ze de afgelopen jaren in het St. Antonius Ziekenhuis ontving. ,,Ik draag dit lied op aan het personeel van het St. Antonius,” aldus de initiatiefneemster.
‘Wie zorgt voor de zorg?’ is de titel van het nummer waarvoor ze Nederlandstalige artiesten bij elkaar bracht en dat te beluisteren is via streamingdiensten zoals Spotify en Youtube. De opbrengst is bestemd voor het Buddyhuis.
Volgende week woensdagavond volgt nog een bijna twee uur durend onlineprogramma waarin een keur aan Nederlandstalige artiesten een dankwoord uitspreekt in de richting van de zorg in Nederland en ons ziekenhuis in het bijzonder. Onder meer André van Duin, Willeke Alberti, Denny Christian en Wolter Kroes werkten belangeloos mee.
Ingreep
Van Beusekom spreekt met enthousiasme over haar project, maar even zeer over de zorg die ze bij ons in huis ontving. De Nieuwegeinse onderging er in 2019 een ingreep aan haar hart en is sinds vorig jaar ook onder behandeling voor borstkanker. Ze ervoer de zorg in ons ziekenhuis, juist midden in de coronapandemie. ,,Ik weet als geen ander hoe het voelt tijdens de pandemie ziek te zijn en hoe de gewenste zorg niet altijd door kan gaan omdat de ziekenhuizen vol liggen. Dankzij alle verpleegkundigen, specialisten en mijn buddy van het Buddyhuis, heb ik me er doorheen geslagen. Deze zorgmedewerkers helpen mij nog steeds in deze zware en nare periode. Daar ben ik ze heel dankbaar voor”
Netwerk
Van Beusekom kreeg het idee voor een muziek- en video-opname tijdens een opname in ons ziekenhuis. ,,Ik lag op bed en kreeg zelf een videoboodschap van een artiest. Verpleegkundigen zagen dat en zochten zijn liedje op en opeens was er zo veel plezier. Dat heeft me aan het denken gezet. Muziek is het beste medicijn. Zeker nu met de feestdagen voor de deur wil ik hiermee iedereen mijn dank laten zien.”
Van Beusekom beschikt over een uitgebreid netwerk van contacten, vooral in de wereld van vertolkers van het Nederlandstalig levenslied. Ze heeft dat overgehouden aan werk in de evenementenbranche. Ze koestert het notitieboekje met namen en telefoonnummers. ,,Ik ben er een paar gaan bellen en zo is het balletje gaan rollen. Ik kreeg weer nummers van anderen. Iedereen wilde meedoen.”
Buddyhuis
De Nieuwegeinse hoopt dat het nummer aanslaat en daarmee nog iets oplevert. Als dat het geval is, gaat de opbrengst naar het Buddyhuis, waar ze zelf het afgelopen jaar ook veel steun ondervond.
Hoewel haar gezondheid nog altijd te wensen over laat, houdt Van Beusekom de moed erin. ,,Ik ga uit van het positieve. Als ik dan weer in het ziekenhuis geweest ben, kan ik er weer een poosje tegen, denk ik dan maar.”
De Nieuwegeinse Rachelle van Beusekom