Nieuwegeinse behaalt voor Oranje de eerste keer EK finale triplettes en pakt zilver

De Nieuwegeinse Katy Kamps-Bosch heeft op het afgelopen EK petanque een zilveren medaille weten te bemachtigen. Kamps-Bosch, die speelt bij Les Cailloux in Zeist, maakte onderdeel uit van het Nederlands damesteam triplettes. In een zinderende finale was het sterke België net aan de sterkste.

De EK triplettes, een onderdeel van petanque, werd gehouden van 11 tot en met 14 juli in Santa Susanna, in het noordoosten van Spanje. Bij triplettes spelen teams bestaande uit 3 spelers tegen elkaar. Katy is de zogenaamde poireur van het team, wat betekent dat zij degene is die de ballen moet plaatsen.

Naast Kamps-Bosch bestond het Nederlands team uit Josefien Koogje, Sandy Rikkers, wisselspeelster Roby van Rooijen, coach Jack Schillemans en Chef de Mission Khalid Eljazidi. Voor de Oranjevrouwen was het de eerste keer dat de EK finale triplettes werd bereikt.

Katy Kamps-Bosch kijkt terug op een geslaagd toernooi. ‘De omstandigheden waren wel een uitdaging hoor. We speelden in de buitenlucht, wat in dit geval betekende dat we de hele tijd in de volle zon stonden. Gelukkig hadden we een super Chef de Mission die ons goed verzorgde en zorgde dat we genoeg dronken.’

Op weg naar de finale werden Luxemburg, Italië, Hongarije, Bulgarije, Denemarken en het zeer sterke thuisland Spanje aan de zegekar gebonden. In de finale waren de Belgen de tegenstander. Hoewel Nederland in de voorronden nog met 8-13 van België had verloren, was het nu een gelijkopgaande strijd. Bij een stand van 12-12 lukte het Nederland net niet om het alles beslissende punt te scoren. België deed dat wel en veroverde zodoende het goud met de eindstand 12-13.

Kamps-Bosch laat onze reporter Willem van der Steeg weten: ‘We hebben echt als team gestreden, als leeuwinnen. We kregen van andere landen ook het compliment dat we een eenheid waren. We waren zo dicht bij, we hadden het echt in onze handen. Die paar kleine momentjes dat we het net niet af konden maken, waren uiteindelijk funest. Heel jammer, maar dit is wel zilver met een gouden randje.’

Het team voor Oranje

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren