Nieuwegeins Kamerkoor en IJsselsteins Kamerkoor herdenken samen Fauré

Op vrijdag 4 november 2024 is het 100 jaar geleden dat de componist Gabriel Fauré overleed. Voor het Nieuwegeins Kamerkoor en het IJsselsteins Kamerkoor reden om op 2 en 3 november a.s. zijn Requiem uit te voeren. Daaromheen is een mooi programma samengesteld. Naast het bekende Cantique de Jean Racine, ook van Fauré, is er muziek van Maurice Duruflé, John Rutter en Eleanor Daley.

Solisten zijn Robin Hielke, sopraan en Willem de Vries, bariton. Het Utrechtsch Studenten Concert zorgt voor de instrumentale begeleiding en zal tevens Sospiri van Edward Elgar uitvoeren. De dirigenten, Marilou Krouwel en Arno van Wijk zullen beiden een deel van het concert dirigeren en maken deel uit van de begeleiding, op respectievelijk dwarsfluit en drukwindharmonium.

IJsselstein
De eerste voorstelling vindt plaats in IJsselstein op woensdag 2 november om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Andorrastraat in IJsselstein. Kaarten via www.ijsselsteinskamerkoor.nl. Toegangsprijs aan de zaal € 20,00; voorverkoop € 17,50.

Nieuwegein
In Nieuwgein kunnen d inwoners genieten van het Requiem op donderdag 3 november om 16.00 uur in de Barbarakerk aan de Koninginnenlaan in Vreeswijk. Kaarten via www.nieuwegeinskamerkoor.nl. Toegangsprijs aan de zaal € 20,00; voorverkoop € 17,50. Houders Stadspas Nieuwegein € 10,00.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk