Katern

Nieuwegeiner Alessandro Damen voor een jaar naar Heracles Almelo

Heracles Almelo legt doelman Alessandro Damen definitief vast. De 31-jarige doelman, geboren in Nieuwegein, tekent in Almelo een eenjarig contract. Damen was vanaf vorige week woensdag 28 juli op proef en heeft in die afgelopen week een contract afgedwongen.

Damen maakte in 2014 de overstap naar het betaald voetbal vanuit VV De Meern naar Excelsior Rotterdam. Daar keepte Damen in de afgelopen zeven seizoenen waarin hij in totaal 108 officiële wedstrijden uitkwam voor de club uit Rotterdam.

Damen begon op zesjarige leeftijd bij VV De Meern en kwam daar in 2009 bij het eerste team. Daar trainde hij onder coach Marinus Dijkhuizen die hem voor het seizoen 2014/15 naar Excelsior haalde. Op 30 augustus 2014 debuteerde hij als basisspeler in de Eredivisie, in een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (3-1 overwinning).

Uiteindelijk zou hij dat seizoen elf competitiewedstrijden keepen, tot hij zijn kruisband scheurde op de training. Op 12 april 2017 werd bekend dat Damen zijn contract bij Excelsior had verlengd tot 2019. Nadat hij in het seizoen 2018/19 tot 23 competitiewedstrijden kwam, tekende hij in juni 2019 bij tot medio 2021.

Deze maand tekende Damen een eenjarig contract bij Heracles Almelo. Hiermee is Nieuwegein een goede leverancier van keepers. Ook Sari van Veenendaal en Michel Vorm komen uit Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk