Nieuwegeiner 2e op NK Judo <17

Nieuwegeiner Vinnie Jansen heeft zaterdag 8 april j.l. deelgenomen aan de
Nederlandse Kampioenschappen Judo tot 17 jaar in Tilburg. De Nieuwegeiner had zich hiervoor eerder gekwalificeerd op de Districtskampioenschappen
van het District Midden-Nederland in Ede.

Vinnie Jansen trof in de eerste ronde de kampioen van Zuid-Nederland, Poissonnier. In een gelijk opgaande strijd was het Vinnie die de eerste score maakte en hier bleef het bij. In de kwartfinale tegen de kampioen van Zuid-Holland, Catharina, liet hij er geen gras over groeien en binnen 12 seconden wierp de Nieuwegeiner een Ippon (vol punt). Een plek in de halve finale was binnen. Hierin moest Vinnie het opnemen tegen Hoogeboom van Noord-Holland. Deze wedstrijd duurde de volle 4 minuten waarin Vinnie een Wazari en 2x Yuko scoorde. Zijn tegenstander kwam niet verder dan 1x Yuko, dit omdat Vinnie tweemaal bestraft werd. De finale was gehaald.

In de finale trof Vinnie Jansen de finalist van vorig jaar, Frank de Wit van Noord-Holland. Na wat aftasten in de eerste minuut nam zijn tegenstander het initiatief en kon Vinnie dit niet meer ombuigen naar winst. De finale ging helaas verloren voor de Nieuwegeiner maar mocht wel de zilveren medaille in ontvangst nemen als de nummer 2 van Nederland.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren