Nieuwegeiner (18) omgekomen bij ongeluk A12, verdachten onder invloed

Een 18-jarige Nieuwegeiner is omgekomen bij een ongeluk op de A12 bij Ede. Het ongeluk gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.30 uur op de snelweg richting Utrecht. De politie heeft twee Utrechters aangehouden. Zij waren onder invloed van alcohol, meldt de politie Oost-Nederland.

Auto ongeluk

Foto: AS Media voor pen.nl

Bij het ongeval waren twee auto’s betrokken. Wat er precies is gebeurd, is nog onbekend. Wel is duidelijk dat één van de auto’s over de kop sloeg. In de auto van de omgekomen automobilist zaten verder geen andere mensen. In de andere auto zaten twee mannen uit Utrecht van 45 en 30 jaar oud. Een van hen raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Politiewoordvoerder Esmée Pellen laat weten dat twee personen zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Dit zijn de twee mannen uit Utrecht. De Forensische Opsporing verkeer doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Daarna wordt de zaak voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. De snelweg was na het ongeluk urenlang afgesloten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren