Nieuwegein wil ruim 200 koopwoningen bouwen aan de Kelvinbaan

De gemeente Nieuwegein is voornemens om ruim 200 koopwoningen te bouwen aan de Kelvinbaan. Deze moeten komen rondom het kantoorgebouw op nummer 16 en op het voormalig SKF-terrein. Het gebied om te bouwen heeft de naam Rijndael gekregen. In 2019 is lager-producent SKF al verhuisd van Nieuwegein naar Houten om plaats te maken voor deze woningbouw.

Momenteel is de gemeente Nieuwegein druk met woningbouw in dit gebied. Door het vrijkomen van het pand van SKF, welke inmiddels is gesloopt, is een groot stuk gebied vrijgekomen voor woningbouw. BAM zal hier binnen afzienbare tijd beginnen met de bouw van woningen. Tot 10 november is er een mogelijkheid om zienswijzen op de ontwerpvergunning in te dienen.

Rijndael
In Rijndael woon je in een groene woonomgeving, met de historische elementen van kastelen en forten, pal aan het Merwedekanaal. Om de hoek zijn fort Jutphaas en kasteel Rijnhuizen en binnen een half uur sta je in Utrecht.

In Rijndael komen vier verschillende deelgebieden, ieder met zijn eigen karakter. Zoek je een groene omgeving uit de drukte maar met alle voorzieningen dichtbij? Maak kennis met nieuwbouwplan Rijndael. In deze weelderige groene omgeving vlak bij het water, heb je alle ruimte in een woning waar stijl en luxe hand in hand gaan.

Nieuwbouwplan Rijndael is onderverdeeld in 4 deelgebieden met ieder zijn eigen karakter. De verschillende deelgebieden worden in fases in verkoop gebracht. Op dit moment zijn de architect en de aannemer nog druk bezig met het uitwerken van de plannen voor de verkoop.

Op de impressie van de nieuwe buurt zijn vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en rijtjeshuizen te zien. De uitstraling lijkt nieuw, met veel steen en hout, maar ook groen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk