‘Nieuwegein verstedelijkt en vergroent’ of toch niet?

Nieuwegein verstedelijkt en vergroent. Dit is de titel van de Omgevingsvisie van Nieuwegein. Kan dat dan beide samen? Hoe ziet dat eruit? Ziet u vergroening of ontgroening? Laat het onze redactie weten.

Vaak gaan veranderingen heel geleidelijk en weet je meestal niet meer hoe het eruit zag voor de verandering. Gelukkig kun je via Google Maps terugkijken en zien wat er veranderd is. Twee foto’s van dezelfde plek maar van verschillende tijden worden door Bert Dijkstra opgezocht in Google Maps en hier geplaatst. Oordeel zelf, de eerste foto is van oktober 2009 en de tweede van november 2022. Ziet u vergroening in de Boomvalk in De Doorslag?

Boomvalk

Bert: ‘Nog steeds kijk ik rond in de Doorslag en zie dat er veel groen mocht blijven vergeleken met de wijken waar ik hiervoor heb rondgekeken zoals in Hoog Zandveld of Fokkesteeg. De laatst genoemde wijk zou over ruim 10 jaar er weer heel groen moeten uitzien en via Streetview van Google moet dat dan ook aantoonbaar zijn. Nu dus de Doorslag en dan zie ik deze straat: de Boomvalk. Daar is het duidelijk minder groen dan in 2009. Voor de weggehaalde bomen is niets teruggekomen. Waarom moesten die bomen weg? Waren ze hinderlijk en voor wie? Hoe hebben de bewoners dit ervaren?’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk