Nieuwegein heeft meldpunt vuurwerkoverlast

Wie zich stoort aan vuurwerkvandalisme, harde knallen of stinkende kruitdampen met Oud en Nieuw, kan vanaf vandaag zijn ergernis daarover kwijt op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl. De website is een initiatief van 15 lokale GroenLinks-fracties, die in hun gemeenten de strijd hebben aangebonden tegen vuurwerkoverlast. Ook Nieuwegein werkt hier aan mee.

Onder de initiatiefnemers zijn bvehalve de GroenLinks-fracties van Nieuwegein ook die van Rotterdam, Den Haag, Enschede en Groningen. “We gebruiken de meldingen om de vuurwerkoverlast te beteugelen”, zegt GroenLinks-raadslid Erna Kotkamp uit Nieuwegein. “Na 1 januari bieden we een bundeling van de meldingen aan de Tweede Kamer aan. Afgelopen week dienden we tijdens de laatste raadsvergadering ook al een motie in om de discussie in de raad en met de burgemeester te starten. De uitkomsten van het meldpunt zullen gebruikt worden om deze discussie het komende jaar verder te voeren.“

GroenLinks pleit voor een modernisering van de Nederlandse vuurwerktraditie, met minder consumentenvuurwerk en meer professionele shows. “Ons ideaalbeeld voor Nederland is het Australische model, waar vuurwerk alleen professioneel wordt afgestoken.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren