Nieuwegein geen predicaat 2012

31 basisscholen en 21 instellingen in het voortgezet onderwijs dragen vanaf 4 februari het predicaat ‘Excellente School’. Om in aanmerking te komen voor het predicaat moeten scholen goede resultaten behalen.

Verder speelt een belangrijke rol onder welke omstandigheden de school de resultaten behaalt en de wijze waarop de school zich onderscheidt bijvoorbeeld door extra aandacht voor hoogbegaafde kinderen of leerlingen die extra hulp nodig hebben. In de lijst met excellente scholen 2012 staat geen school uit Nieuwegein vermeld met dit predicaat.

Excellente scholen zijn scholen die het beste uit hun leerlingen halen. Om in aanmerking te komen voor het predicaat ‘Excellente School’ moet een school meerdere jaren achter elkaar goede leerresultaten hebben. Ook moet de school uitblinken op een excellentiegebied, bijvoorbeeld door extra ondersteuning te bieden aan zorgleerlingen of hoogbegaafde leerlingen. Of door op een bijzondere manier te werken aan de culturele vorming van hun leerlingen.

Naast de lijst met het predicaat ‘Excellente School’ is er onlangs ook een lijst met zwakke basisscholen opgesteld. Dit zijn scholen die onvoldoende onderwijsresultaten realiseerden en kwalitatief niet goed uit de verf zijn gekomen. Deze scholen zijn vanaf 1 januari 2003 door de inspectie als ‘zwak’ beoordeeld. In Nieuwegein heeft de OBS ZieZo in Nieuwegein zuid het predicaat ‘zeer zwak’ gekregen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk