Nieuwegein Fairtrade gemeente

Nieuwegein is officieel Fairtrade gemeente geworden. Daarmee is Nieuwegein de tiende gemeente van Nederland die zich zo mag noemen. Op 28 oktober reikt Agnes Jongerius, voorzitter van de vakbond FNV, de Fairtrade titel uit aan burgemeester Cor de Vos.

De jury is onder de indruk van de inspanningen van de werkgroep Fairtrade Gemeente Nieuwegein. Het aanvraagformulier dat de werkgroep indiende was al een pareltje. Duidelijk is dat alle betrokkenen uit Nieuwegein veel inzet en energie in de campagne hebben gestoken. Ze krijgen complimenten voor al het werk. En ook voor de resultaten.Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat een gemeente bijzonder veel aandacht besteedt aan fairtrade*. Van bedrijven tot het café om de hoek, van school tot sportkantine, in supermarkt en kledingzaak.

In een Fairtrade Gemeente worden veel Fairtrade producten verkocht en gebruikt. Hierdoor dragen die gemeente en bedrijven/organisaties bij aan het realiseren van één van de 8 Millenniumdoelen van de Verenigde Naties (VN), namelijk ‘het streven naar meer eerlijke handel.’ Om als Nieuwegein een Fairtrade Gemeente te worden, is er een stichting opgericht. Hierin zitten vertegenwoordigers van o.a. de Wereldwinkel, de Ondernemerskring en de Raad van Kerken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren