Nieuwegein diep in onzekerheid

Het college heeft trots de plannen voor 2009 gepresenteerd. Met een beetje handigheid kun je evenwel een begroting sluitend maken, weten rekenaars. De blijdschap is echter niet in verhouding tot wat bij velen steeds dieper zal ingrijpen: grote onzekerheid. Het college houdt voor burgers de negatieve spiraal geheim, en is niet voorbereid op maatregelen om de inwoners te beschermen. In plaats hiervan is er vrolijkheid, “omdat de begroting sluitend is.” Was dit het enige doel ?

Het college negeert de financiële crisis en de gevolgen hiervan voor de burgers. Wij zullen er niets van merken, wordt gezegd. Zijn zelfs de sterkste banken niet onderuit gegaan? Het nieuwe, peperdure stadscentrum, dat de burgers zal treffen, blijft ongewij-zigd overeind. Goede zorg voor hulpvragers en de kwaliteit dreigen te verdwijnen (“schoonmaakbedrijven zullen een deel van de zorg overnemen” melden kranten). Armoedebestrijding wordt geen topprioriteit ! De millenniumdoelen (duurzame armoedebestrijding, leefmilieu, slim energiegebruik, onderwijs voor alle jongens en meisjes, strijd tegen kindersterfte, terugdringen van aids en malaria, schuldverlichting ) staan niet op de agenda voor 2009! Hiervoor heeft het college toch getekend?

De bestuurlijke vernieuwing loopt chaotisch: afspraken worden genegeerd en de democratische besluitvorming op strategische momenten omzeild.

Om de onzekerheid weg te nemen, wil GroenLinks o.m.:

informatie over de mogelijke consequenties (voor de burgers) van de crisis en de binnenstadplannen, alsook de scenario’s om de gevolgen te beheersen

maatregelen om de (kwaliteit van de) zorg te waarborgen

millenniumdoelen hoog op de agenda

de politieke verhoudingen herijken

Fractie GroenLinks – Nieuwegein

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren