Nieuwe samenwerking brengt inclusiviteit in de spotlight met “Jippie de Pippi”

Mariska Bogaerds uit Nieuwegein, bekend onder de artiestennaam Bewegenboog, heeft samen met Susanne Blomsteel van Eensyndroom een bijzonder liedje gecreëerd ter ere van Susannes dochter Pippi. Op 30 oktober wordt Pippi vier jaar, en om deze speciale gelegenheid te vieren, brengen de twee vrouwen het liedje “Jippie de Pippi” uit. Het vrolijke dansliedje is bedoeld om bewustwording en inclusiviteit te bevorderen voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Mariska Bogaerds

Mariska Bogaerds, die al succesvol vier prentenboeken heeft uitgebracht waarbij kinderen bewegen tijdens het voorlezen, staat bekend om haar muzikale werk dat speciaal gericht is op kinderen. Haar nummers hebben gezamenlijk meer dan 7 miljoen streams behaald, en ze heeft 178,4 duizend maandelijkse luisteraars op Spotify. Vooral haar stopdansen zijn populair bij zowel kinderen als ouders. Nu brengt ze haar kennis en ervaring in beweging en muziek samen in dit nieuwe project met Susanne en Pippi.

“Jippie de Pippi” is een toegankelijk dansliedje met rustige bewegingen, speciaal ontworpen zodat ook kinderen met een verstandelijke beperking gemakkelijk mee kunnen doen. “Hoofd, schouders, knie en teen gaat gewoon veel te snel voor Pippi,” legt Susanne Blomsteel uit. Daarom wilden de twee een lied maken waarin alle kinderen, ongeacht hun mogelijkheden, kunnen meedoen en plezier kunnen hebben.

De tekst van het lied benadrukt de gelijkenissen tussen kinderen met en zonder beperking, met zinnen als: “Ik heb 2 ogen net als jij, daar kijk ik mee in het rond,” en de krachtige boodschap: “Ik heb een droom, een mooie droom, dat je met of zonder syndroom blij mag zijn met jezelf. We zijn anders en toch hetzelfde, net als iedereen.”

Mariska Bogaerds ziet “Jippie de Pippi” als een kans om via muziek en beweging een boodschap van inclusiviteit te verspreiden. “Muziek heeft de kracht om verbinding te maken, en met dit lied willen we laten zien dat ieder kind uniek is, maar ook zoveel gemeen heeft met anderen,” aldus Mariska.

Het liedje “Jippie de Pippi” is vanaf Pippi’s verjaardag op 30 oktober beschikbaar op alle grote streamingplatforms, zoals Spotify en YouTube. Mariska en Susanne nodigen iedereen uit om samen met Pippi te dansen en te genieten van dit vrolijke en hartverwarmende nummer.

Susanne Blomsteel met Pippi

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren