Nieuwe logistieke robot haalt cellen en weefsel op voor Antonius Nieuwegein

Maak kennis met de Swiftbot, de nieuwe logistieke robot! De Swiftbot helpt de medewerkers van het Antonius Ziekenhuis bij het ophalen van pathologisch materiaal door het hele ziekenhuis. Of het nu gaat om weefsel of cellen, de robot is drie keer per dag onderweg om het materiaal op de poli’s op te halen, zodat het naar de afdeling Pathologie in Nieuwegein gebracht kan worden.

De Swiftbot op de poli Dermatologie

De robot rijdt een vaste ronde door het ziekenhuis. Zo haalt hij bijvoorbeeld een biopt van een moedervlek op bij de poli Dermatologie. De medewerker legt het biopt in de robot en vervolgens rijdt de robot verder naar de volgende poli om daar materiaal op te halen. Aan het einde van de ronde brengt de robot alles naar de bode, die vervolgens het naar de afdeling Pathologie in Nieuwegein brengt. Daar wordt het materiaal onderzocht.

Meer tijd voor andere bestellingen
Dankzij de Swiftbot hebben de medewerkers meer tijd voor bijvoorbeeld het wegbrengen van bestellingen. Thijs Koenraadt, medewerker Facilitaire Zaken, is nauw betrokken bij dit project. ‘De komende weken loopt er nog een logistiek medewerker mee met de Swiftbot om collega’s op de poli te helpen bij het gebruik van de robot. Binnenkort zul je de robot op steeds meer poli’s tegenkomen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk