Nieuwe Heemstederbrug in Nieuwegein genomineerd voor European Steel Bridge Awards 2016

De nieuwe fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal bij de Plofsluis, naar het architectonisch ontwerp van studioSK, is genomineerd voor de ‘European Steel Bridge Awards 2016’.

De nieuwe fietsbrug tussen Nieuwegein en Houten is een belangrijke schakel in het recreatieve netwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie dat zich over 85 km uitstrekt van Muiden tot aan de Biesbosch. De fietsbrug is tevens onderdeel van de provinciale snelfietsroute van Houten en Nieuwegein naar Utrecht-West en Maarssen voor woon-werk- en schoolverkeer. De 220 meter lange brug is in verhouding tot de hoofdoverspanning extreem slank.

De Nieuwe Heemstedebrug is genomineerd in de categorie ‘Pedestrian and Cyclist Bridges’. In die categorie komt de concurrentie van de Schlossteg 2.0 uit Oostenrijk en de Tintra Bridge in Noorwegen.

20150909heemsteedsefietsbrug6029g
De internationale prijs wordt uitgeschreven door de Europese koepel van brancheorganisaties van staalbedrijven. Het schrijft de Awards uit als waardering voor voorbeeldige toepassingen van staal in de constructies van bruggen in Europa. In november worden de winnaars bekend gemaakt in Zweden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk