Nette woonwijken

Het zijn toch uw wijk, uw buurt en uw straat. Die behoren schoon, heel en veilig te zijn. Dat wilt u toch ook?

Wij, als VVD, streven naar een woonomgeving, waarin iedereen zich ‘thuis’ en ‘veilig’ kan voelen. Hierbij is de gemeente, naar onze mening, als eerste verantwoordelijk voor het onderhoud en schoonhouden van straten, wegen, pleinen en parken. Hierbij gaat onze voorkeur onder meer uit naar nette en eenvoudig te onderhouden groenvoorzieningen en straatmeubilair. Betrokkenheid en medeverantwoordelijkheid van de bewoners is daarbij echter van groot belang, want u weet als beste wat er aan schort in uw omgeving. Zo heeft u direct invloed op uw eigen leefomgeving.

Daarom vinden wij dat bij het maken van plannen voor de herinrichting van de wijken de mening van de bewoners van die wijken leidend dient te zijn. Hiermee vergroten wij uw betrokkenheid en uw eigen verantwoordelijkheid en geven we vorm aan het wijkbeheer. Hierbij spelen de wijknetwerken een belangrijke rol: zij zijn de ogen en oren voor wat er zich afspeelt in de wijk.

Het verzorgen en onderhouden van uw leefomgeving (groen, klein onderhoud, schoonhouden) leent zich uitstekend voor uitbesteding door de gemeente aan bedrijven op basis van van te voren overeengekomen kwaliteitsniveaus. U bent overigens ook zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van uw woonomgeving en mag zich daarvoor best enige moeite getroosten. Dit geldt zowel voor zwerfafval, als voor sneeuwruimen. Als u, als bewoners, meer wilt dan alleen het basisniveau van onderhoud, kan dat in zelfbeheer gebeuren. Zo zijn wij voorstander van verkoop van snippergroen.

Daarnaast streven wij, als VVD, naar een harde aanpak van vandalen, graffitispuiters en het op straat gooien en dumpen van afval. Vervuilers moeten, naar onze mening, meer kans maken op hun wangedrag aangesproken te worden en zonodig een bekeuring te krijgen. Hierbij spelen de stadstoezichthouders een belangrijke rol. Zij komen in de wijk voor controle en treden zonodig op als onderdeel van de uitvoering van hun toezichttaak. Dit geldt ook ten aanzien van overlast door jongeren en daarbij een structurele aanpak van vernielingen.

Kortom: een schone, hele en veilige wijk, buurt en straat voor u, maar vooral mét u!!!

Henk Satijn

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren