Nepagenten opgepakt in Nieuwegein

Twee mannen zijn zondagavond opgepakt in Nieuwegein. Ze deden zich bij een oudere dame in Zevenbergen (Noord-Brabant) voor als agent. Om 22.30 uur ontving zij een telefoontje van een man die zich voordeed als politieagent. Hij waarschuwde haar dat er mogelijk ingebroken zou worden en dat er iemand langs zou komen om haar woning te controleren. Niet veel later stond er inderdaad een keurig ogende man voor de deur, die het vertrouwen van de vrouw wist te winnen door een praatje met haar te maken. Hij vroeg om haar geld, sieraden en pinpas onder het voorwendsel deze veilig te stellen. De goedgelovige vrouw gaf de man de gevraagde spullen, waarna hij vertrok.

De politie kwam de twee mannen op het spoor omdat een persoon een verdachte situatie had gezien met een auto in Zevenbergen. De politie zette het kenteken voor de zekerheid in het systeem. De auto werd even later gezien in Nieuwegein.

In Nieuwegein trof de politie een 23-jarige man uit Rijswijk en een 19-jarige man uit Amsterdam aan. De mannen hadden de pinpas, geld en sieraden van de vrouw bij zich.

Waarschuwing van de Politie
De politie benadrukt dat zij nooit om uw bankpas en pincode zullen vragen en ook nooit uw sieraden zullen meenemen. Een politieagent in burger dient altijd een legitimatiebewijs te tonen. Twijfelt u aan de echtheid van een agent? Bel dan altijd 112 om dit te checken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren