Napoleon bezoekt Museum Warsenhoeck

Afgelopen zondagmiddag bezocht keizer Napoleon Museum Warsenhoeck in het Natuurkwartier van Nieuwegein. Daar heette de keizer de bezoekers aan de diverse exposities welkom. In het museum is onder andere de expositie over 40 jaar sneltram te zien, een film over de tollen en informatie over de route die de keizer op 6 oktober 1811 door onze stad aflegde.

De eerste 100 bezoekers kregen een door de keizer persoonlijk ondertekende ‘déclaration’ (verklaring). Uiteraard ook onze videograaf Jos van Vogelpoel die de aankomst vastlegde. Rond 17.00 uur begaf de majesteit zich naar de Museumwerf om zich in te schepen om de vlootschouw af te nemen van circa 50 historische schepen.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB) deden deze schepen Nieuwegein aan. Het is een onderdeel van de zogenoemde ErfgoedTour, een tocht van 1000 km die de schepen door heel Nederland afleggen.

Expositie bezoeken?
Museum Warsenhoeck is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang tot het Natuurkwartier via de historische weg, via Geinoord, is door bouwactiviteiten geblokkeerd. Omleidingen zijn aangegeven met ‘KiBo’ en deze wegwijzers zijn alleen geschikt voor voetgangers en fietsers. Parkeren kan naast Jack’s Grillhouse aan het Parkhout, waarna het 10 minuten wandelen is naar Museum Warsenhoeck.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk