Muziek op ’t Fort start met Jan van Piekeren

Na het grote succes van vorig jaar organiseert Nieuwegein Florissant ook dit jaar weer muziek op de zondagmiddag op het veld achter Bij de Fortwachter. De concerten zijn van 16.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het hele programma vindt u op de website van Muziek op ‘t Fort.

Van Piekeren

Het wordt een mix van stijlen met fantastische artiesten. Zondag 4 augustus trapt Van Piekeren af. Wie kent hem niet? De officieuze stadsdichter en muzikant van Utrecht. Volgens eigen zeggen staat hij al 30 jaar op het punt van doorbreken. Met zijn rasperige stem neemt zanger, schrijver en verhalenverteller Jan van Piekeren je mee in zijn leven.

Sappige verhalen en snelle, bij vlagen absurde, humor wordt afgewisseld met prachtige ballades of liedjes met een meer dan aanstekelijk participatiegehalte. Met zijn muzikale broeders gitarist/componist Johan Fransen maakt hij podia door heel Nederland onveilig. Als het even kan vergezeld door een percussionist. Met een glansrol voor de doorleefde stem en doordachte teksten van voorman Jan van Piekeren.

Volgens Frits Spits is er in het laatste album ‘Gedaan wat ik wilde’ ruimte voor de prachtige teksten en het zeer gevarieerde repertoire, van chansons tot rock. Samen met het publiek maken ze van hun optredens een belevenis, en dat allemaal in de mooiste taal die er is: Het Nederlands.

Een week later de band Liguster die met een zeer gevarieerd instrumentarium allerlei muzikale smaken en sferen aan bod brengen. En vergeet ook niet te komen bij het optreden van Henk Wilmans. De grootste countryklassiekers en hits in het Nederlands. Alle zondagmiddagen t/m 15 september is muziek op Fort Jutphaas.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk