Muus-cruus cookies

Eigenlijk heten ze Muesli-koekjes en die naam ziet er heel gezond uit. Dat betekent niet dat het saaie, flauwe koekjes zijn, integendeel. Ze zijn bros en knapperig en ronduit “errug lekkur” en smaken top bij thee, koffie, chocomel, limonade … nou ja er is altijd wel een reden te vinden om er één te nemen…of twee…
Naast de cruesli zitten er ook walnoten, rozijnen en rietsuiker in. Voor ca. 45 stuks
110 g boter
150 g rietsuiker
1 ei
40 g melkpoeder
150 g bloem*
½ theelepel bakpoeder
70 g muesli of cruesli
30 g walnoten, gehakt
40 g rozijnen * Of gebruik een mengsel van 120 g witte bloem en 30 g havermeel. Extra: mixer met gewone- en deeghaken, bakpapier of permanent bakvel Verwarm de oven voor tot 175°C, gasovenstand 2-3.
Bekleed twee bakplaten met bakpapier of een permanent bakvel.
Klop in een ruime kom de boter met de suiker licht en luchtig met de mixer met de gewone haken.
Klop het ei erdoor.
Voeg de melkpoeder, bloem en bakpoeder toe en klop met de deeghaken tot een deeg.
Voeg dan muesli of cruesli, walnoten en rozijnen toe en klop die door het deeg.
Bestuif de handen met bloem, want het deeg is erg plakkerig.
Vorm balletjes ter grootte van een walnoot en leg ze op de bakplaten.
Druk ze met de hand iets platter.
Bak de koekjes in 15 tot 18 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen en bewaar ze in een grote glazen pot op een goed zichtbare plaats, succes verzekerd.
Of zet de pot op een niet zo goed zichtbare plaats als je wat langer met de koekjes wilt doen. Tijd ca. 40 minuten
Bron: "500 Koekjes" door Philippa Vanstone Tip
Voeg tegelijk met de rozijnen wat in kleine stukjes verbrokkelde pure chocolade aan het deeg toe. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk