Motie van wantrouwen tegen wethouder Verbeek

De fracties van de vier coalitiepartijen CDA, VVD, GroenLinks, SGP/ChristenUnie hebben maandagavond 3 februari de voorzitter van de gemeenteraad verzocht een extra raadsvergadering te beleggen op 10 februari a.s. Onderwerp van deze vergadering is het functioneren van wethouder J.Verbeek-Beverwijk. De vier fracties hebben het vertrouwen in de wethouder verloren en willen extra raadsvergadering over het functioneren van de wethouder.

De fracties volgden al enige tijd met toenemende ongerustheid het functioneren van wethouder mevrouw Verbeek. Niet alleen haar functioneren in de commissie Binnenstad, maar ook haar functioneren binnen de andere beleidsvelden van haar portefeuille Ruimtelijke Ordening, Binnenstad, Stadsontwikkeling, Bouw- en Woningtoezicht en Sport waren steeds vaker aanleiding voor bezorgdheid. Haar presentatie en haar onzekere en onduidelijke inbreng zijn vooral punt van zorg.

Op dit moment verkeren met name de onderhandelingen over de binnenstad in een kritieke fase. Om die onderhandelingen tot een goed einde te brengen, is een krachtige en betrouwbare inbreng van de wethouder noodzakelijk.

De vier fracties van de coalitiepartijen hebben er geen vertrouwen in dat de huidige wethouder Verbeek in staat is die noodzakelijke inbreng te leveren. Ook gelet op haar functioneren op de andere beleidsterreinen is snel handelen daarom geboden.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren