Mooie opkomst bij open dag Proxima

Zaterdag 12 oktober jl. was het open dag bij Proxima Terminale Zorg Hospice en Thuis. Geïnteresseerden konden tussen 11.00 en 15.00 uur binnenlopen in de hospice. Deze dag waren er twee presentaties waar men zo bij kon aanschuiven. De hapjes waren klaargemaakt door de kookvrijwilligers.

Naast de coördinatoren waren twee vrijwilligers van Proxima deze dag aanwezig om de bezoekers rond te leiden en de vragen te beantwoorden. Alle bezoekers kregen een goodiebag mee. “Mensen verwachten vaak niet dat de hospice eruit ziet als een woonhuis”, vertelt coördinator Stefanie Rutgers. “Er is een woonkamer met eettafel en een keuken. De hospice heeft een huiselijke sfeer. We noemen het ook een bijna thuis-huis.”

Vrijwilligerswerk bij Proxima
Deze dag waren er ook twee presentaties gegeven door Johan Blommestein, hospice-arts en een coördinator van Proxima en een vrijwilliger. De laatste presentatie ging over wat je doet en kunt verwachten als vrijwilliger van Proxima. “Je kunt vrijwilliger worden in de hospice of thuisondersteuning”, geeft Stefanie aan. “Als je het fijn vindt om met zijn twee te werken, dan is het werk in de hospice geschikter voor je. Werk je liever alleen, dan kun je kiezen voor thuisondersteuning.” Het is ook mogelijk om het werk in de hospice als thuisondersteuning te combineren, wat sommige vrijwilligers ook doen. “We hebben deze dag weer een aantal mooie gesprekken gevoerd met belangstellenden omtrent het doen van vrijwilligerswerk”, aldus Stefanie. “We kijken terug op een mooie dag.”

Collecte
In de week van 20 tot en met 26 oktober wordt er gecollecteerd voor Proxima door een aantal vrijwilligers. “Het geld dat we ophalen komt ten goede aan onze vrijwilligers, vertelt vrijwilliger Annèt Hek. “En daarnaast voor de verhuizing van de hospice naar het nieuwe pand aan de Mondriaanlaan. Het inrichten van een kamer komt al gauw uit op 10.000 EURO.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk