Katern

Mooie hardlooproutes rondom Nieuwegein

Houd je er niet van om stil te zitten, maar wil je liever niet naar een sportschool voor wat sportieve beweging? Als je gaat hardlopen heb je de tijd aan jezelf. Bovendien ben je lekker buiten en bepaal je ook zelf welke route je loopt. Voor de afwisseling kies je af en toe een andere omgeving, of je loopt een keer een andere kant op dan je gewend bent. Woon je in de buurt van Nieuwegein, dan kun je zowel in de natuur als dichter bij huis een aardig aantal kilometers hardlopen.

Diverse hardlooproutes in de buurt van Nieuwegein
Voor een hardlooproute die je in de ochtend of avond loopt, wil je waarschijnlijk iets in de buurt van je huis hebben. Kies dan bijvoorbeeld voor de route die om een deel van Nieuwegein loopt. De weg wordt gevormd over fietspaden, om de noordelijk gelegen woonwijken heen. Je loopt langs de IJssel en ziet vooral groen om je heen. Deze route is twaalf kilometer, maar je kunt uiteraard ook halverwege de woonwijk inlopen en de route inkorten. Kies je voor de volledige ronde van Nieuwegein, dan is deze zeventien kilometer lang en volg je onder het lopen onder andere het Lek Kanaal. Heb je meer tijd om te lopen, bijvoorbeeld in het weekend, ga dan naar het Panbos. Hier vind je een combinatie van zandvlaktes en bos, waar je twaalf kilometer lang van kunt genieten.

Bereid je goed voor op het hardlopen
Zorg dat je tijdens het hardlopen de juiste kleding aan hebt, die bestand is tegen de actuele weersomstandigheden. Ook goede hardloopschoenen zijn natuurlijk onmisbaar. Een ander belangrijk onderdeel van een goede voorbereiding, is een gezonde voeding. Eet gevarieerd zodat je zeker weet dat je alle noodzakelijke vitamines en mineralen binnenkrijgt. Dit geeft je genoeg energie om de route uit te lopen en het helpt je bij het herstel achteraf. Veel noodzakelijke voedingselementen haal je uit zowel dierlijke als plantaardige producten. Daar is Omega 3 een goed voorbeeld van. De kans bestaat dat als je geen dierlijke producten eet, je een tekort hebt aan Omega 3.

Wat is Omega 3?
Omega 3 is een essentieel vetzuur. Je lichaam kan dit niet zelf aanmaken en moet dit dus uit je voeding halen. Omega 3 komt voornamelijk voor in vette vis en in schelpdieren. Het kan ook voor een klein deel uit algen of groente bladgroente gehaald worden. Omega 3 helpt het lichaam op diverse manieren. Denk bijvoorbeeld aan het verkleinen van het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten. Daarnaast kan het helpen om je bloeddruk te verlagen. Als je te weinig Omega 3 uit je voeding haalt, bijvoorbeeld omdat je zelden tot nooit vis eet, kan het verstandig zijn om Omega 3 in de vorm van voedingssupplementen te nemen.

De voedingssupplementen met Omega 3 staan ook wel bekend als visolie. Toch bevatten de capsules van softgel niet alleen visolie. Want ook de essentiële vetzuren die uit plantaardige oliën zoals lijnzaadolie of sesamzaadolie worden gewonnen, zitten in deze voedingssupplementen. Deze krachtige combinatie maakt het voedingssupplement een complete aanvulling op je dagelijkse voeding.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk