Mogelijk verband tussen explosies bij woningen in IJsselstein en Nieuwegein

Er is mogelijk een verband tussen de explosies bij een woning in aan de Braziliëhof in IJsselstein en een woning aan de Gravin Adalaan in Nieuwegein. De explosies vonden plaats in juli en augustus.

Braziliëhof in IJsselstein
Het eerste incident vindt plaats in de nacht van maandag 3 op dinsdag 4 juni aan de Braziliëhof. Twee mannen komen rond 01.00 uur aanrijden op een rode scooter. De bijrijder steekt een explosief aan en gooit het achteloos in de richting van een woning. Dan rijden ze weg.

Twee dagen later verschijnt rond middernacht een andere man in de straat. Hij gooit een brandend explosief naar een geparkeerde auto. Dit keer gaat het explosief wel af. De drie gezochte mannen zijn te zien op beelden van beveiligingscamera’s.

Verdachten van de aanslagen aan de Braziliëhof in IJsselstein

Gravin Adalaan in Nieuwegein
De eerste explosie was in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juli rond 02.50 uur. Op beelden is te zien hoe een persoon komt aanlopen en een explosief aansteekt. Vlak nadat hij is weggerend, volgt een enorme ontploffing.

Vier dagen later, in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 juli, herhaalt zich hetzelfde tafereel; om ongeveer 04.10 uur komt weer een man in beeld. Aan zijn linkerhand draagt hij een handschoen en hij heeft een fles bij zich. Ook hij steekt iets aan en rent weg waarna er weer een harde ontploffing volgt. Ook van deze explosies staan de daders op beeld.

Verdachten van de aanslagen aan de Gravin Adalaan in Nieuwegein

Team Nationale Inlichtingen
De politie doet onderzoek naar een mogelijk verband tussen deze explosies. Daarbij is de hulp van het publiek zeer welkom. Het kan lastig zijn om in dit soort zaken met informatie naar de politie te stappen. Bij het Team Nationale Inlichtingen kun je je informatie kwijt, zonder dat je naam in het dossier vermeld wordt. De rechercheurs en advocaten van de aangehouden verdachten zullen nooit weten wie de informatie heeft verstrekt. Het TNI is te bereiken via telefoonnummer: 088 – 661 77 34.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk