Mitros komt over de brug met 1.3 miljoen voor onderhoud Sluyterslaan

Eind februari stuurde Mitros de bewoners van de Sluyterslaan een brief met de mededeling dat er groot onderhoud gaat plaatsvinden aan de 152 woningen aldaar. Hiermee komt er een goede afloop aan de strijd die de bewoners samen met de SP voerden voor betere leefomstandigheden. In januari 2012 bracht de SP een rapport uit over de woonomstandigheden naar aanleiding van de buurtenquête die samen met de bewoners werd gehouden. Later dat jaar diende de SP een motie in om het achterstallige onderhoud aan te pakken. Deze werd unaniem aangenomen.

Mitros gaat tot en met juni van dit jaar de klachten oplossen die werden geuit in het SP rapport. Er komt dubbele beglazing en er worden afzuigsystemen geplaatst. Hiermee worden de problemen van tocht en vocht aangepakt. Verder zal er naar verwachting vanaf 2015 een grootschalige renovatie komen waarbij ook de keukens en het sanitair worden vervangen. De SP is zeer verheugd met deze doorbraak en spreekt haar trots uit voor de bewonerscommissie.

Fractievoorzitter Stekelenburg van de SP: ‘Het was een lange strijd maar nu een jaar later zien we dat protesteren helpt. De SP is onder de indruk van de bewonerscommissie van de Sluyterslaan. Zij hebben laten zien dat het zin heeft om je mond open te doen en actie te voeren als er zaken niet kloppen. De SP heeft daar graag aan bijgedragen’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren