Een heerlijk hartig hapje voor Sinterklaas-avond deze makkelijke variatie op de “grote” pizza. Snel, slank (als je er niet te veel kaas op doet) en smaakvol en bij ons thuis in ieder geval altijd succesvol. Vaders en moeders, hier maak je je kinderen gelukkig mee!!! Voor 20 stuks:
1 pak pitabroodjes (2×5 st, Lidl)
1 grote ui
½ courgette
paar champignons
1 pot Sugo Basilico tomatensaus (Bio+, Super de Boer)
gedroogde oregano
1 zakje geraspte kaas Extra: bakpapier of permanente bakvellen Verwarm de oven voor tot 200°C hetelucht.
Bekleed twee bakplaten.
Snij de pitabroodjes met een gekarteld mes in twee helften.
Leg ze naast elkaar op de bakplaten, met het snijvlak naar boven.
Pel en snipper de ui fijn.
Snij de courgette in plakjes, dan in reepjes en eventueel nog in blokjes.
Snij de champignons in plakjes en deze in reepjes.
Verdeel ui, courgette en champignon over de pitabroodjes.
Schep met een lepel de tomatensaus over de broodjes en strijk het met de bolle kant over de groenten.
Strooi oregano en geraspte kaas over de pitabroodjes.
Schuif de bakplaten in de oven en bak de mini-pizza’s in 8 à 10 minuten gaar en bruin aan de randjes.
Serveer ze warm als bijgerechtje, onderdeel van een maaltijd of borrelhapje. Borrelgerechtje/bijgerechtje
Tijd ca. 15 minuten (plus oventijd).
Bron: eigen recept Tip
Deze mini-pizza’s nog gezonder maken? Neem bruine pita-broodjes en magere kaas.
Kom je een beetje tomatensaus tekort? Gewoon aanvullen met wat tomatenketchup.Weetje
Het pitabroodje is een uitvinding van de Bedoeïenen, die deze broodjes van meel en water maakten en in open vuur bakten. Soms wordt het pitabroodje in zijn geheel als bordje gebruikt of het wordt overlangs ingesneden en als zakje gevuld met bijvoorbeeld shoarma, gyros of falafel. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.
Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.