Mijn tweede avond wielerronde

Nadat ik maandag al geweest was en het enorm naar mijn zin had, ben ik vanavond maar weer eens op het parcours gaan kijken. Natuurlijk weer veel bekenden tegengekomen. Ook bestuursleden die zeer tevreden zijn. Er is publiek, er zijn renners en er is voldoende geld. Geld waarmee ze weer een gestroomlijnd programma in elkaar hebben gedraaid.

Vanavond geen jeugd, die hebben rustdag (en neem van mij aan, daar balen ze van). Maar wel het bestuur dat zich op de good old steppen waagt. Alleen zitten de assen van de wielen niet in het midden. Morgen dus allemaal pijn in de kuiten.

Daarna de junioren, 76 ronden, voor velen veel te ver. Na 30 ronden zie je enkelen al met de tong op het voorwiel voorbijkomen. Het gaat ook hard, 80 km in pak ‘m beet 1 uur en drie kwartier.

Ook nu valt mij op, naarmate de avond vordert wordt het drukker rond de ronde en gezelliger. Er is zelfs een bedrijf (Galecop makelaardij en hypotheken) dat de kans grijpt om nog gauw een sponsorovereenkomst voor tweede avonden te regelen.

En terwijl ik in naar de glunderende gezichten van mijn elf jarige zoon Flloyd en zijn vriend Kardo op de tribune kijk, bedenk ik mij “een uniek gebeuren hier, 1 kilometer Nieuwegein zonder hobbels”

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren