Mexicaanse ovenschotel met kip
Voor dit gerecht voor 2 personen nodig:
4 botloze kippendijen
1 kaneel stokje
300 ml kippen bouillon
blikje tomaten puree
3 puntpaprika’s in stukjes
2 grote uien grof gesneden
3 teentjes knoflook gehakt
1 blik kidney bonen
1 courgette in blokjes
300 gram aardappelen in blokjes
300 gram wortel in blokjes
1 eetlepel koek kruiden
1 eetlepel paprikapoeder
handvol jalapeno pepers gesneden
200 gram tortilla chips
200 gram geraspte kaas
olie
zwarte peperkorrels gestampt.
In een grote pan in weinig olie de kip aanbraden, uit de pan halen en opzij zetten.
Klein beetje olie in de pan en daarbij de bouillon, tomatenpuree, kaneel en alle kruiden.
Daarbij de kip en een half uur op laag vuur smoren.
De kip opnieuw uit de pan en in de bouillon de wortel en aardappel garen.
Dan alle andere ingredienten erbij, behalve de tortilla chips en kaas.
5 minuten door smoren.
De oven voorverwarmen op 180 graden en alles uit de pan in een ovenschaal doen, daarover de tortilla chips verdelen en daarover de kaas.
Ongeveer 20 minuten in de oven en klaar is dit geurige, smaakvolle gerecht.