Voor 2 personen en een ruim portie hebben we voor deze Mexicaanse aardappel-bonenschotel nodig:
8 aardappelen in schil, schoongeboend en en hele dunne plakjes gesneden.
3 teentjes knoflook fijngehakt
2 grote uien gesneden
300 gram geraspte Parmesan
1 pakje Philadelphia naturel
200 gram minitomaatjes gehalveerd
150 gram tomaten tapenade
200 gram gekookte haricots verts
1 blik 100 gram chili boontjes
1 blik 100 gram witte bonen
100 gram jalapeño pepers in stukjes
200 gram gebroken taco schelpen
Peper
Zout
olie
4 runder – chipolata worstjes
De aardappelschijfjes mengen met de knoflook, jalapeño pepers, tacoschelpen, ui, een beetje olie, zwarte peper, zout, de Philadelphia en Parmesaanse kaas.
Een ovenschaal invetten met olie en daarin het aardappelmengsel op 200 graden in de oven bijna een uurtje bakken, na een kwartier de temperatuur naar 150 graden zetten.
In een pan de tapenade verwarmen, daarin de minitomaatjes ongeveer 10 minuten smoren, samen met de haricots verts en andere bonen.
De chipolata worstjes in stukjes snijden en bakken, indien gaar mengen met het tomaten-bonenmengsel, dit serveren boven op de aardappelschotel.
Eet smakelijk!