Met de training ‘Stevig op de pedalen’ blijf je veilig doortrappen

Wordt je balans wat minder en fiets je daarom minder vaak dan je zou willen? Fiets je wel veel maar wil je weten hoe je stevig in het zadel blijft zitten? En wat je moet doen als je toch valt? Meld je dan aan voor de gratis Doortrappen training ‘Stevig op de pedalen’. Fysiotherapeut Clair van Baal praat je bij over het voorkomen van fietsongevallen, wat er verandert als je ouder wordt en wat je zelf kunt doen om fit te blijven fietsen en goed voorbereid op pad te gaan.

Fiets mee!
Naast theorie is er ook ruimte voor de praktijk. Je oefent je balans en evenwicht. En je kunt onder professionele begeleiding een Doortrappen fietsparcours afleggen en een fiets ‘apk-keuring’ laten doen. Dus neem je fiets mee!

Altijd interessant, of je nou veel of weinig fietst
De training ‘Stevig op de pedalen’ (voorheen de fietsvalpreventietraining geheten) is erg populair en loopt altijd snel vol. Nieuwegein fietst organiseert deze trainingen in opdracht van gemeente en provincie, samen met lokale fysiotherapeuten.

De eerstvolgende training is op maandag 12 augustus van 10.00 uur tot 13.00 uur. De locatie: Lamene (het Petanquegebouw) aan de Galecopperzoom 1 in Nieuwegein en is gratis. Aanmelden graag via: Linda Blankenstein. Haar e-mailadres is: info@nieuwegeinfietst.nl (06 – 2515 3475).

Al meer dan 150 Nieuwegeinse senioren gingen u voor en waarderen de training met gemiddeld een 8. Enkele reacties: ‘Zeer nuttig en met handige tips.’, ‘Ik twijfelde of dit wel interessant zou zijn met mijn fietservaring maar ben blij dat ik gegaan ben.’ ‘Gezellig, informatief en afwisselend.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren