Met de Historische Kring Nieuwegein naar Park De Biesbosch

Op zaterdag 20 april organiseert de Historische Kring Nieuwegein (HKN) een dagtocht naar één van de mooiste natuurgebieden in Nederland, het Nationaal Park De Biesbosch. De excursie omvat een busreis van Nieuwegein naar het pittoreske Drimmelen in Brabant, ontvangst met koffie en gebak, een vaartocht naar een eendenkooi met rondleiding en wandeling, en een tweede vaartocht door de unieke flora en fauna van De Biesbosch.

De deelnamekosten – voor busreis, koffie met gebak en twee boottochten (eendenkooi (rondleiding) + Biesbosch) – zijn voor leden van de HKN en de Museumwerf (+ hun gezinnen/partners) € 45.00 p.p. en voor anderen € 50.00 p.p.. Door de natuurwandeling is de tocht niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn (tip: wandelschoenen meenemen).

Aanmeldingen vóór 25 maart 2024:
Door het overmaken van de deelnamekosten op bankrekening NL52 INGB 0004 4198 59 t.n.v. de Historische Kring Nieuwegein, met vermelding van “Dagexcursie Biesbosch”, naam, tel.nr. en het aantal personen (leden HKN en Museumwerf – niet-leden apart). Bij tegenvallende inschrijvingen kan het bestuur van de HKN tot 25 maart besluiten om deze dagexcursie niet door te laten gaan.

Het programma is als volgt:

  • 09.45 uur vertrek bus vanaf de Nicolaaskerk in Jutphaas, om 10:00 uur vanaf Restaurant Minos Palace in Vreeswijk
  • Aankomst in Drimmelen, ontvangst met koffie/thee en gebak
  • Gelegenheid voor wandeling door Drimmelen en lunch (niet inbegrepen)
  • 14.15 uur Vertrek bij Restaurant Panorama voor een vaartocht naar een eendenkooi (met rondleiding)
  • Wandeling van ca. 3 km door de natuur naar een tweede boot voor een tocht door de unieke fauna en flora van De Biesbosch (tot 17.15 uur)
  • 17.30 uur vertrek uit Drimmelen, aankomst in Nieuwegein ca. 18.30 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk