Meld je aan voor de Nieuwegeinse Beursvloer

Op 7 november organiseert Samen voor Nieuwegein voor de 14e keer de Nieuwegeinse Beursvloer. Een podium waar het niet draait om geld of contract, maar om contact: maatschappelijke behoeftes. Vanaf 10 september 2024 kunnen bedrijven en maatschappelijke instellingen of (sport)verenigingen zich aanmelden via de website van de organisatie. Vorig jaar werden maar liefst 94 matches gesloten en de eerste spontane aanmeldingen van ASR verzekeringen, Heccla, ’t Veerhuis en Het Bureau zijn al binnen.

Invulling MVO
Tijdens de Beursvloer worden vraag & aanbod tussen maatschappelijke organisaties/verenigingen en bedrijven gekoppeld. Zonder dat er kosten in rekening gebracht worden. Om zo samen Nieuwegein nog mooier te maken. Het is dé plek om invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en om met de juiste mensen in contact te komen.

Vraag & aanbod
Samen voor Nieuwegein streeft er naar om vraag en aanbod in verhouding te laten zijn. Zo bieden bedrijven bijvoorbeeld aan om de veiligheidsrisico’s in kaart te brengen, een sollicitatietraining te geven, gebruikte materialen (zoals pallets) te schenken of een dagdeel te komen helpen bij een uitje.

Een sportvereniging kan bijv. als tegenprestatie een sportclinic aanbieden en maatschappelijke instellingen kunnen een lunch voor een afdeling verzorgen of eindejaars-cadeautjes maken.

Locatie en inschrijven
Net als vorig jaar vindt de Nieuwegeinse Beursvloer in het Horeca Toerisme College van het ROC Midden Nederland plaats, Newtonbaan 12 in Nieuwegein.Burgemeester Van Beukering opent 7 november om 16.00 uur de Beursvloer en daarna kan er worden gehandeld. Om 17.30 uur is de Beursvloer afgelopen en maakt Wethouder Bamberg het eindresultaat bekend.

Aanmelden voor de Beursvloer kan nu door het formulier op de website van Samen voor Nieuwegein in te vullen.

Over Samen voor Nieuwegein
Samen voor Nieuwegein is vooral bekend van NLdoet (in maart) en de Beursvloer (in november). Daarnaast organiseert Samen voor Nieuwegein, tegenwoordig onderdeel van Movactor, ook bijeenkomsten om maatschappelijk belangrijke onderwerpen te belichten. Eerder was daar bijvoorbeeld een bijeenkomst over Laaggeletterdheid en 24 september over Armoede op de Werkplek. Ook in 2025 staan al enkele interessante onderwerpen voor bedrijven en maatschappelijke organisaties op de agenda. Alles met als doel om een hechtere samenleving te creëren door in de lokale gemeenschap verbindingen te leggen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren