Meeslepend Folkconcert van superduo Walther/Cutting bij de Trekzakacademie

Op zondag 10 november komt het Duits-Engelse wonderkoppel “Walther/Cutting spelen op de Museumwerf aan de Wierselaan 113 in Nieuwegein; Twee fantastische muzikanten uit de West-Europese Folkscene. Waarschijnlijk zijn ze bij de meesten al bekend van hun verschillende projecten, maar nu werken ze samen en zijn ze voor het eerst op tour in Nederland. Een kaartje kopen kan op de website van De Trekzakacademie Nieuwegein.

Andy Cutting
Andy Cutting won al drie keer de BBC Folk Awards “Musician of the Year”. Als solist boeit hij zijn publiek maar ook met bands als Leveret, Blowzabella en Topette!, en soloartiesten als Anne Niepold en Roger Daltrey heeft hij een ​​uitstekende internationale reputatie. Hij is een van de meest gewilde live- en studiomuzikanten in de Engelse folkscene en werkte onder meer samen met Kate Rusby, John McCusker, June Tabor en Martin Simpson.

Ook buiten het genre is hij erg populair: hij stond al in de studio met Sting, John Illsley (Dire Straits) en Chumbawamba. In 2022 accepteerde hij een uitnodiging van The Who en gaf een akoestisch concert met de band in de uitverkochte Royal Albert Hall. Zijn stijl is onmiskenbaar en heeft hoorbaar invloed gehad op meer dan één generatie diatonische accordeonisten in heel Europa.

Gudrun Walther
Gudrun Walther is een van de beroemdste folkmuzikanten van Duitsland. Met veel verschillende projecten, vooral haar multinationale band CARA, toert ze door Europa, de VS en Australië. Samen met Jürgen Treyz, duopartner en medeoprichter van Deitsch, is zij een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Duitse folkrevival.

Haar projecten en opnames hebben meerdere prijzen ontvangen, zoals de German Record Critics’ Prize, de German Folk Promotion Prize, de Irish Music Award, de Freiburgerleiter en Kaarster Stern. Als studiomuzikant is ze op veel genreoverschrijdende albums te horen, treedt ze op als solist bij een orkest en werkt ze als producer en coproducent.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk