Meer ruimte voor de Lek

De Lek bij Vianen, Nieuwegein, Houten en IJsselstein moet meer ruimte krijgen om de veiligheid in het rivierengebied te kunnen blijven garanderen. Omdat het klimaat verandert, krijgt de Lek in de toekomst meer water te verwerken. Als de rivier meer ruimte krijgt, houden de bewoners droge voeten.

Rond de zomer van 2009 is een keuze gemaakt voor de manier waarop die ruimte wordt gegeven: met oevergeulen in de uiterwaarden en verlaging van de toegangsdam naar het stuweiland. Er liggen daarbij ook mooie kansen voor natuur en kleinschalige recreatie in het gebied. De gekozen variant wordt nu verder uitgewerkt en ingevuld. Het moment is nu aangebroken om van de bewoners in de omgeving te horen hoe zij over de nadere invulling denken. Wat voor soort recreatie zou het beste passen in het gebied en waar? Hoe zorgen we voor balans tussen recreatie, natuur en veiligheid?

De ontwerpateliers bieden voor bewoners en andere geïnteresseerden de uitgelezen kans om met elkaar in gesprek te gaan en ideeën te ontwikkelen. Het eerste ontwerpatelier is op woensdag 16 juni tussen 16.00 uur tot 21.00 uur in vergadercentrum NBC in Nieuwegein (Blokhoeve). Er is een doorlopend programma. Elk uur is er een algemene presentatie waarin de belangrijkste punten van het ontwerpatelier aan de orde komen. Er is een informatiemarkt waar mensen hun mening kunnen geven en elk uur is er gelegenheid om in kleine groepen constructief te discussiëren. Het tweede ontwerpatelier, waarin de verwerkte resultaten van het eerste atelier het uitgangspunt zijn, vindt na de zomer plaats. Meer informatie vindt u op www.ruimtevoordelek.nl.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren