Katern

Mark Jacobs uit Nieuwegein afgereisd naar Berlijn voor het EK Bowlen

Nog een paar dagen en dan beginnen de European Championship of Champions Bowlen 2023 (ECC) in Berlijn (Duitsland) voor de Nieuwegeiner Mark Jacobs. Aankomende dinsdag zal hij beginnen aan de eerste serie. Ook Denise Blankenzee uit Julianadorp doet mee aan het ECC, maar dan bij de vrouwen. Beiden wonnen begin juli dit jaar het Nederlands Kampioen Bowlen. Hierdoor waren zij verzekerd voor deelname aan het Europees Kampioenschap. Bij de mannen doen 36 kampioenen mee uit Europe en bij de vrouwen 35. Klik hier voor het speelschema.

MarkJacobs Bowlen

Op de foto: Denise Blankenzee uit Julianadorp en Mark Jacobs uit Nieuwegein

Voor Jacobs is het de derde keer dat hij meedoet aan een Europees Kampioenschap, In 2016 reisde hij af naar Brussel en won daar Brons. Jacobs is geen onbekende op het internationale podium. In 2009 nam hij al eens deel aan de Wereldkampioenschappen. Ook vorig jaar maakte Jacobs deel uit van de EK-selectie. Tijdens het EK in Aalborg was een 15e plek met het team het beste resultaat. Ook zijn zus Chantal Jacobs speelt een aardig potje mee!

Onlangs was Mark Jacobs in het nieuws bij RTV Utrecht
‘Hoe hij zo goed komt in bowlen? Oefenen, oefenen, oefenen. Al op zijn zesde is-ie begonnen met bowlen. Eerst op de welbekende kinderfeestjes, maar al gauw als sport. ‘M’n ouders zagen dat ik het heel leuk vond en stelden toen voor om op bowlen te gaan.’ Het bleek een schot in de roos. Hij had talent en inmiddels traint-ie zes dagen in de week. Inmiddels traint de Nieuwegeiner zes dagen in de week.

‘Het is verleidelijk om hard te gooien, maar dat moet je dus niet doen’
Bam, en alles gaat om. Bam, weer alles om. Wie een uurtje meekijkt met een training van Mark Jacobs, snapt wel waarom hij Nederlands kampioen is. Al tijdens het ingooien volgen de strikes elkaar in rap tempo op. Menig amateur zou joelend op de baan staan, verbaasd over zijn eigen kunnen, maar een topsporter als Jacobs loopt koeltjes terug naar het ballenrek. Door naar de volgende worp.

Volgende week op het ECC in Berlijn gaat Jacobs het om meer dan de standaardtechnieken. Zo ligt op elke bowlingbaan een oliespoor. Die is om de baan te beschermen, maar kan ook extra uitdaging bieden op een grote wedstrijd. Jacobs is er klaar voor. ‘Als je voor Nederland uit mag komen, is dat natuurlijk spannend.” Hij hoopt op een medaille. Goud misschien? ‘Daar gaan we wel voor’ laat hij weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk