Man aangehouden na relationele ruzie

Agenten hielden op maandagavond 3 december een man aan, die ruzie had gehad met zijn vrouw. Hij misdroeg zich tegen agenten. Rond 22.50 uur kreeg de politie de melding van een relationele ruzie bij een woning in de wijk Hoog-Zandveld. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 28-jarige man en een 45-jarige vrouw op straat aan, die door een buurvrouw uit elkaar werden gehouden. Uit de verschillende verhalen bleek dat de twee ruzie met elkaar hadden gekregen en dat er de nodige drank in het spel was. In gezamenlijk overleg werd afgesproken dat de man het huis zou verlaten.

Toen de man de woning verliet, begon hij echter buiten herrie te schoppen. Op de sommering van de agenten het rustig aan te doen en weg te gaan, reageerde hij afwijzend. Daarop hielden zij hem aan voor de veroorzaakte overlast. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding, waarbij de agenten zich gedwongen zagen hem tegen de grond te werken. Zij brachten hem onder controle en deden hem de boeien om. Toen de agenten vervolgens met hem naar de politieauto liepen, schopte hij een agent tegen beide kuiten. Tijdens de rit naar het politiebureau bedreigde hij de agenten verbaal met de dood.

De verdachte is in het politiebureau ingesloten. De agenten deden aangifte van mishandeling en bedreiging. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren