Maar liefst 16 medailles voor zwemvereniging Aquarijn

Op zondag 14 mei jl. werd de laatste circuitwedstrijd schoonspringen gehouden van dit seizoen. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was met een grote groep springers richting Amsterdam gereisd.

In de E-groep (9 jaar en jonger) en de D-groep (10/11 jaar) moesten de springers op 4 station hun vaardigheden laten zien. Lizzy Hamerling deed dat prima en behaalde de gouden medaille bij de E-groep. Voor Mila Bos was er de zilveren medaille. Saar Jordan werd vierde en Kyra Toonen, in haar eerste wedstrijd buiten Nieuwegein, pakte een mooi vijfde plek. Yvie Bakker werd bij de D-groep keurig tweede en Nouk Swart behaalde de vijfde plaats.

In de gecombineerde C/B-groep (12 t/m 15 jaar) was er in lijn 1 een zesde plaats voor Elisa Kool. Mischa Dijkstra werd achtste en Mike Hoogendam werd negende. In lijn 2 was het goud voor Mika Grozse-Nipper. Lars van Hilten behaalde de zilveren medaille en Yuna Hulkenberg het brons. Joy Daalhuizen werd vijfde in deze serie.

In de gecombineerde A/S-groep (16 jaar en ouder) was er in lijn 1 een eerste plaats voor Jae Schoondermark en Stanley Grijpink werd tweede. In lijn 2 was het goud voor Daan Willemen, het zilver was voor Oona Abbema en het brons voor Iris de Heer. Aiden Wallegie viel net buiten de prijzen en werd vierde en Nica Rakké werd vijfde.

Aquarijn had twee masters bij zich en op de plank was het goud voor Iris Janssen. Ze liet een mooie serie van 6 sprongen zien. Tanja van Hassel werd derde.

Als laatste werd er gesprongen op de toren. Om toren te kunnen springen, gaat Aquarijn 3x per week naar Amersfoort. Daar wordt ook gebruikt gemaakt van de wedstrijdplanken op de 3 meter. In Merwestein ligt helaas geen wedstrijdplank.

Yuna Hulkenberg werd met een nieuw PR de winnares bij de C-meisjes. Lars van Hilten sprong zijn eerste wedstrijd op de toren en won goud bij de B-jongens. Iris Janssen, inmiddels 34 jaar en bezig aan haar tweede carrière in schoonspringen. Was ze voorheen actief voor teamNL op het hoogste niveau, nu draait ze als master, na een pauze van meer dan 10 jaar, ook weer prima mee. Ze behaalde de zilveren medaille.

Met 16 medailles kon Aquarijn terug kijken op een mooie wedstrijd. Op 2, 3 en 4 juni aanstaande worden in hetzelfde bad in Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Dat belooft een spannende strijd te worden, met in de ochtend de voorrondes en in de middag de finales voor de top 6 van de verschillende groepen.