Licht op Noorderveld

Op vrijdag 10 november wordt van 19.00 tot 20.30 uur voor de zevende keer Licht op Noorderveld gehouden. Begraafplaats Noorderveld aan de Structuurbaan 1 in Nieuwegein wordt op deze avond verlicht met fakkels en vuurschalen. U kunt rondlopen, stil zijn, tot bezinning komen en op de diverse grafvelden luisteren naar muziek. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen (geen aanmelding nodig): jong en oud en ongeacht geloof of levensbeschouwing. Dus ook voor nabestaanden van wie de dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn.

Programma
U bent vanaf 19.00 uur welkom en u kunt op de diverse grafvelden luisteren naar (doorlopende) muzikale optredens. Op het kinderveld staat verhalenverteller Roelof Speelman en bij het Tripoli monument zal Zeemanskoor De Brulboei uit Nieuwegein diverse luisterliedjes ten gehore brengen. De avond start en eindigt met de klanken van doedelzakspeler Johan Terlouw. Er worden kaarsen uitgedeeld en nabestaanden kunnen een plankje hout beschrijven om op het graf te plaatsen (plankjes die op het strooiveld worden geplaatst, worden begin januari weer verwijderd). De gastvrouwen/ -heren zijn herkenbaar aan een witte sjaal en lopen deze avond rond voor vragen en informatie. Ook is het mogelijk om te praten met vrijwilligers van Rouwgroep Nieuwegein zij staan bij het crematorium.

Bereikbaarheid
Door de te verwachte drukte raden we bezoekers aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Stal uw fiets bij de ingang, aan de buitenzijde van de begraafplaats. Voor parkeren volgt u de aanwijzingen in de omgeving van Noorderveld/Structuurbaan. Er zijn speciale invalide parkeerplaatsen direct aan de overzijde van de begraafplaats. Let op: er zijn geen rolstoelen aanwezig, hier dienen bezoekers zelf voor te zorgen. Vergeet u niet bij slecht weer een paraplu mee te nemen (eventueel een zaklantaarn) en u warm te kleden.

De gemeente organiseert deze avond in samenwerking met crematorium Noorder- veld-Monuta, rouwgroep Nieuwegein en ROC Midden Nederland en wordt financieel ondersteund door Van Wijk Beton weg- en waterbouw, Hendrik-Jan Uitvaart, Bas Poelstra Uitvaarten, Uitvaartverzorging Midland, Barbara Uitvaartverzorging, Martin Hendericks Uitvaartverzorging en Uitvaartzorg van David.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren