Lezing 100 jaar Prins Hendrikinternaat

In 2015 werd het 100-jarig bestaan van het Prins Hendrikinternaat in Vreeswijk gevierd met een grote reünie. Tijdens deze reünie gaf Jaap Boersema op de Museumwerf een lezing over het internaat.

Op woensdagavond 6 april (begin 20.00 uur) geeft Jaap Boersema een uitgebreide versie van deze lezing in de bibliotheek, met tientallen nieuwe foto’s. In de lezing worden de honderd jaar van de school belicht, met aandacht voor de oprichting, de huisvesting, het onderwijs, de recreatie en de relatie met de ouders.

Het Prins Hendrikinternaat in Vreeswijk is het oudste schippersinternaat in Nederland. Op 28 augustus 1915 opende het internaat. Al gelijk vanaf die dag zaten er familieleden van Jaap Boersema op het internaat.

Jaap Boersema is zelf ‘aan wal’ opgegroeid, maar heeft, na dertig jaar als leraar gewerkt te hebben, het roer omgegooid. Hij behaalde zijn groot vaarbewijs, ging varen en werd sluismeester. In 1978 kreeg hij de kans om als staflid bij het Prins Hendrikinternaat aan het werk te gaan.

De toegang voor deze lezing is gratis. Aanmelden bij het infopunt in de bibliotheek of via actie@detweedeverdieping.nu onder vermelding van ‘Prins Hendrikinternaat.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren