Lentefeest

Kinderen moeten buitenspelen. Kinderen moeten met dieren omgaan. Kinderen moeten met andere kinderen omgaan. Kinderen moeten leren. Leren waar een wollen trui vandaan komt en wat een molen maalt. Volwassen mensen weten heel goed wat kinderen moeten. Zichzelf vergeten ze nogal eens. Terwijl ons moeten niet zoveel verschilt. Ook volwassenen zouden er goed aan doen eens naar hun werk te fietsen, de kat van de buren te knuffelen, een praatje te maken met de groenteboer en iets te leren waar ze niets mee te maken (willen) hebben.

Goed nieuws: het Lentefeest is voor iedereen.
Op zondag 29 mei, van 11.00 tot 16.00 uur, viert het Nieuwegeinse Natuurkwartier voor de zesde keer het Lentefeest. De lente wordt ditmaal gevierd door het knutselen van auto’s op zonne-energie, te streetdancen of door het uitproberen van een elektrische fiets. Daarnaast staat de poldermolen open voor een bezoek en kunnen kinderen broodjes bakken boven open vuur. Traditiegetrouw worden de schapen van hun jasje ontdaan en nieuw dit jaar is de theatervoorstelling die plaats zal vinden in het gloednieuwe amfitheater.
Ik ben er geweest. Ooit. Toen er nog één klimrek stond, twee konijnen en vijf geitjes. Er is een filmpje van. Het enige filmpje van mijn jonge jaren, waarin ik achter een mus aanwaggel en mijn broer een geit een tak voert. Park Oudegein is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig groen gebied vol avontuur. De organisatie heeft dan ook een missie: “Het Natuurkwartier Nieuwegein is een prachtig groen gebied waar mensen, dieren, natuur en cultuur elkaar raken. Actief zelf ontdekken, verwonderen, inspireren en bewust worden zijn de kernwoorden van onze activiteiten en producten. Met onze activiteiten willen wij mensen stimuleren tot het maken van duurzame keuzes.” Maar laat u niet afschrikken door dit educatieve karakter. Er zijn schapen die geschoren moeten worden, en een speeltuin die moet worden getest. Er is een lente die moet worden gevierd. En dat moeten, dat lijkt voor even zo erg niet.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren