‘Lekker spelen op de Put van Weber’

Van Mario van Doorn (geboren 9 juni 1955 te Utrecht) kregen wij op deze miezerige zondag een reactie op ons eerdere verhaal over de ‘Put van Weber’. Zijn verhaal begint ongeveer rond 1968 toen hij 13 jaar was en erg veel met zijn familie optrok, die werkzaam waren op de ‘Put van Weber’. Ze noemde het toen ‘het land’.

Het grootste gedeelte van de fam. van Doorn werkte daar. Hun werk bestond o.a. uit het sorteren van het afval en het coördineren van de stortwagens die daar af en aan reden. Hun verdienste lag in het feit dat ze koper en alluminium sorteerden. De ‘Put van Weber’ bestond toen nog uit 2 grote meren waar hij en anderen ook vaak in gingen vissen. Ook als kind vond hij het fantastisch om rond te snuffelen tussen de vuilnis.

Inmiddels zijn veel familieleden overleden. De oorzaken? Wim verloor zijn verstand toen hij 20 was. Oorzaak? Spong na verblijf in diverse psychiatrische inrichtingen voor een trein. Huib overleed ook heel plotseling toen hij net 50 was. Oorzaak? Gerard Sr. overleed ook aan een vorm van kanker. En Gert kreeg opeens allemaal builen op zijn hoofd en overleed daarna ook.

Mario van Doorn weet de verhalen nog goed, ‘de ‘Put van Weber’ is een gifbelt van ongekende weergave als ze gaan boren komen ze achter de waarheid, het beste is, nooit het terrein openstellen voor publiek’, aldus Mario van Doorn.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren