Leerlingen schrijven over vluchtelingen

Leerlingen uit klas 5 VWO en 4 HAVO van het Cals College en 4 VMBO van het Oosterlicht College nemen deel aan een schrijfwedstrijd georganiseerd naar aanleiding van de vluchtelingenstromen naar Europa en Nederland. Deze schrijfwedstrijd is georganiseerd door de werkgroep Diaconie en Caritas van de Tabor R.K. Geloofsgemeenschap te Nieuwegein. De schrijver die het beste verhaal schrijft mag een bedrag van € 1.000,- besteden aan een humanitair doel. Het prijsbedrag is door Caritas ter beschikking gesteld.

Een jury, met daarin vertegenwoordigers van het Rode Kruis Nieuwegein en Vluchtelingenwerk Vitras Nieuwegein, o.l.v. voorzitter Wijkplatform Zuilenstein/ Huis de Geer/Blokhoeve, beoordeelt de door de leerlingen in eerste instantie zelf genomineerde inzendingen. Tijdens een openbare bijeenkomst in de Emmaüskerk zullen de namen bekend worden gemaakt van de naar het oordeel van de jury drie beste inzenders. Zij zullen daar vervolgens hun tekst voordragen.

Deze openbare bijeenkomst met leerlingen van het Cals College en Oosterlicht College Nieuwegein vindt plaats op 5 november a.s. om 19.00 uur in de Emmaüskerk aan het Merelplein 2 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk