Leerlingen Cals College maken plan voor plas Laagraven Oost

130 leerlingen uit de tweede klas van het Cals College zijn met veel enthousiasme bezig geweest om een idee uit te werken voor de plas Laagraven Oost.

Hun opdracht bestond uit het maken van een plan voor de ruimte op en om de plas Laagraven Oost, voor jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar. Daarbij namen ze in hun opdracht ook de geschiedenis van het gebied mee, aangezien de Hollandse Waterlinie hier z’n sporen heeft achtergelaten. De plas ligt in het oostelijk deel van de A12 zone, en is daarmee een groen uitloopgebied binnen de toekomstige planontwikkeling.

Tijdens dit proces hebben de leerlingen een mooie leercurve gemaakt, door te kijken naar hun omgeving en nader kennis te maken met het voeren van een onderzoek.

Op donderdag 13 juni vond er de afsluitende markt op het Cals College plaats waar de leerlingen hun idee konden pitchen. Met een praatje en het doorknippen van een lintje opende wethouder Ellie Eggengoor de markt. Daarna presenteerden de leerlingen het resultaat van het maandenlange werk aan hun familie, vrienden, docenten en medewerkers van de gemeente.

Al met al kwamen er zeer verrassende ideeën uit. Een vaak terugkerende activiteit was een hindernisbaan, op het land maar ook het water. Verder was er aan creativiteit geen gebrek. Van een onderwaterhotel, slimme prullenbakken, en een openluchtbioscoop tot een levend museum en een paintballfort. De leerlingen zagen verder veel kansen om de geschiedenis van het Waterliniegebied terug te brengen in informatie en activiteiten voor jongeren.

Down Under heeft de drie beste ideeën beloont met een prijs. Het Cals College en de gemeente vinden het belangrijk dat de Nieuwegeinse jeugd door middel van omgevingsonderwijs met andere ogen naar hun omgeving kijkt. Het zijn per slot van rekening de gebruikers van de toekomst, en zij weten vanuit hun belevingswereld wat de jeugd boeit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk