Layar voor Nieuwe Hollandse Waterlinie

Nationaal Project Nieuwe Hollandse Waterlinie is sinds kort ook te ontdekken met een layar-applicatie. Na het downloaden van de appplicatie is met een iPhone of Android smartphone de omgeving te scannen op Waterlinieobjecten en daarover handige informatie te vinden. Op deze manier is makkelijk te ontdekken waar in Nieuwegein de monumentale objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te vinden zijn.
De layar geeft een toegevoegde laag op het mobiele telefoonscherm. In de extra laag van het beeldscherm komen iconen van de waterlinie in beeld. Elk icoon geeft informatie over de geschiedenis en huidig gebruik. Ook is de afstand naar het waterlinieobject te zien en Google Maps geeft aan hoe bij het object te komen. De Layar applicatie en Hollandse Waterlinie Layar zijn gratis te downloaden. Zoek eerst in de App store of Android market place naar "Layar" om de Layar applicatie te downloaden. Start vervolgens de Layarapplicatie op en zoek naar "Hollandse Waterlinie". De layarapplicatie is ontwikkeld in opdracht van het Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie.
De Nieuwe Hollandse Waterlinie was een militaire verdedigingslinie gebouwd van 1815 tot 1940. De Linie ligt tussen de voormalige Zuiderzee bij Muiden en de Biesbosch bij Werkendam en was ongeveer 85 km lang en 3 tot 5 km breed. In Nieuwegein liggen vijf verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie: Fort Jutphaas, Fort Vreeswijk, de Kazematten Vreeswijk, de Plofsluis en de Batterijen aan de Overeindseweg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren