Late werkzaamheden bouwput Theatercomplex

In verband met het storten van een betonnen vloer wordt aanstaande vrijdag 15 juli in de avond en nacht doorgewerkt in de bouwput van het Theatercomplex. De werkzaamheden kunnen voor extra overlast voor omwonenden zorgen.

Het storten en afwerken van beton is een klus die achter elkaar door moet worden uitgevoerd. Vandaar ook dat het nodig is na de reguliere werktijd van 07.00 tot 19.00 uur door te werken, totdat het klaar is. Het betonstorten gebeurt zo vroeg mogelijk op de dag. Daarna moet het beton drogen, zodat het de bewerkingsmachines kan dragen. Vervolgens wordt het beton afgewerkt, in vaktermen heet dit ‘vlinderen’. Dit vlinderen zal op zijn vroegst aan het einde van de werkdag kunnen starten, zodat doorgewerkt moet worden tot laat in de avond/nacht. Voor deze specifieke avond- en nachtwerkzaamheden heeft de aannemer een vergunning.

De werkzaamheden brengen vooral voor omwonenden overlast met zich mee van licht (bouwlampen) en geluid (machines). De avond- en nachtrust van omwonenden kan hierdoor verstoord worden en dit is vervelend. Toch vraagt de gemeente begrip voor deze situatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk