Langer vervangend vervoer gedupeerden parkeergarage Q-Park Antonius Ziekenhuis

Medewerkers en bezoekers van wie de auto nog in de Q-Park parkeergarage naast het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein staat, kunnen indien noodzakelijk tot september blijven beschikken over een vervangende auto. Daarover hebben exploitant Q-Park, fondsbeheerder Primevest en het St. Antonius Ziekenhuis, gezamenlijk in goed overleg afspraken gemaakt.

Hoewel de gedupeerden vanzelfsprekend het liefst snel hun eigen auto terug willen hebben, zijn de drie partijen blij dat met de overeenkomst de acute vervoersproblemen voor vrijwel alle getroffen automobilisten worden opgelost. Autobezitters die nog geen oplossing hebben via bijvoorbeeld de eigen verzekering, kunnen komende maanden gebruik blijven maken van een leenauto. De betrokken medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis zijn hierover geïnformeerd. Uiteraard streven de drie betrokken partijen ernaar om de achtergebleven auto’s zo snel mogelijk, maar op een verantwoorde en veilige wijze, uit de garage te halen.

Vorige week zijn 15 auto’s geborgen die op de begane grond in de veilige zone stonden. Voor de overige auto’s op hogere etages heeft Q-Park een bergingsplan voorbereid, dat uitgevoerd kan worden zodra Bouwtoezicht van de gemeente Nieuwegein de garage daarvoor vrijgeeft. Toegang hiervoor is pas mogelijk nadat de veiligheid is vastgesteld door constructieve experts van betrokken partijen en gemeente Nieuwegein haar goedkeuring hierop heeft gegeven.

Op 26 juni is het precies een maand geleden dat de hellingbanen van de parkeergarage van Q Park naast het ziekenhuis instortten. Daarbij vielen gelukkig geen slachtoffers. Sindsdien is de garage afgesloten, onder meer voor onderzoek van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV). In totaal stonden op het moment van het incident 143 auto’s in de garage, het overgrote deel van medewerkers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk