Landelijke Dag van de Leermeester donderdag 10 oktober in Nieuwegein

Donderdag 10 oktober 2024 vindt de landelijke Dag van de Leermeester plaats op het Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. Het event staat volop in het teken van ondersteuning, vervolgopleidingen, generatieverschillen en workshops voor leermeesters in de horeca en hospitality.

Suzanne Staal, directeur Horeca & Toerisme College: “De rol van leermeesters in de horeca en hospitality omvat steeds meer, aangezien vak, studenten en maatschappij continu veranderen. Reden genoeg dus voor ROC Midden Nederland, SVH en FNV Horeca om deze Dag van de Leermeester te organiseren.”

Eerder dit jaar vond er een succesvolle editie plaats in samenwerking met Noorderpoort in Groningen. Op deze manier proberen Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en FNV Horeca ieder jaar in elke regio een Dag van de Leermeester of Leermeesterdag te houden.

Leermeester heeft bredere rol in te vullen
Opleiden en leren op de werkvloer is belangrijk om medewerkers binnen de branche te binden en te behouden. Dat leidt tot een verbreding van de rollen en taken van de leermeesters.

“Denk aan het inwerken van nieuwe medewerkers, het trainen van bepaalde expertises en het begeleiden van herintreders of mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. Op de Dag van de Leermeester vertellen we over de Leermeester+ opleiding. Op deze manier kunnen we leermeesters nog beter in staat stellen om die bredere rol goed in te vullen. Tegelijkertijd sluit dit perfect aan bij de campagne van het ministerie van Sociale Zaken: Leren op de werkvloer levert aardig wat op.”, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

Dankzij leermeesters goed opgeleide vakmensen
Leermeesters zijn gemiddeld nog geen 33 jaar als ze hun diploma SVH Leermeester halen. De grootste groep die vandaag de dag slaagt voor het diploma is tussen de 22 en 26 jaar.

Edwin Vlek, voorzitter van FNV Horeca: “Leermeesters zijn ontzettend belangrijk voor de horeca. Met passie en vakmanschap brengen zij het horecavak over op volgende generaties. Dat levert een grote bijdrage aan gemotiveerde en goed opgeleide vakmensen. Dat is de basis voor een sterke en gezonde horeca.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk