Landelijk jeugdtoernooi Doetichem.

Wieler Vereniging Het Stadion deed 30 maart j.l. mee met een aantal renners aan het landelijk Jeugdtoernooi in Doetichem.

In categorie 6 (dertien jarigen) trachtte Robert van Ede zijn prestatie van de dag te voor te verbeteren. Robert hield zich gedurende de wedstrijd goed staande in de groep waar 11 ronden voor het einde een renner uit ontsnapte. Een poging die in eerste instantie op zelfmoord leek maar gaandeweg steeds meer leek te gaan slagen. Een onrustig peloton waarin men het niet eens kon worden slaagde er niet in de vluchter Bert Jan Linneman te achterhalen en moest sprinten voor de tweede plaats In deze sprint eindigde Robert in het peloton. De juiste klassering is niet bekend daar Robert helaas niet in de uitslag was opgenomen. De jury zal na het bekijken van de band hem alsnog hierin plaatsen.

In de oudste categorie startte Tom Lotz en Martin van Plateringen. Vooral de laatste had revanche gevoelens. Tussen de strijders van de voorgaande dag hield hij zich zeer lang rustig en reed attent. Daar waar hem de kop opgedrongen werd slaagde hij erin zijn krachten te sparen en reed vooral bekeken de eindsprint manoeuvreerde hij zich in de laatste bocht onder andere langs Jeroen van der Heide die de dag daarvoor nog winnaar was en zette de lange sprint gelijktijdig met Jef Vermeulen in. Daar deze moeite had om de bocht te houden moest Martin enigszins in de remmen om uit een achterstand van enkele meters een formidabele jump naar voren te maken. Na het lezen van de fotofinish bleek Martin als derde geëindigd te zijn en plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap vroegtijdig in het seizoen veilig te hebben gesteld. Tom Lotz profiteerde mee van de snelheid in de groep en eindigde verdienstelijk op een plaats 17.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren